De Sessy thuisbatterij is een slimme oplossing voor energieopslag die je helpt om je energiekosten te verlagen en je zelf opgewekte groene stroom op te slaan. Hieronder vind je meer informatie over de Sessy thuisbatterij.

Waarom kiezen voor een thuisbatterij van Sessy?

Een thuisbatterij van Sessy zorgt voor een aantal mooie voordelen, waaronder:

  • Energiebesparing: Reduceer je energiekosten door de zonne-energie van je Sessy thuisbatterij te benutten tijdens prijzige piekmomenten.
  • Een echt Nederlands product: Sessy is een Nederlands product dat zelf ontwikkeld en geproduceerd wordt in Andelst.
  • Geschikt voor elke PV-omvormer: De thuisbatterij is in combinatie met alle PV-omvormers te gebruiken om zo elektriciteit op te slaan.
  • Optimaliseer je verbruik op een slimme manier: Energie die je met je zonnepanelen opwekt, gebruik je op het moment dat je het nodig hebt door ze op te slaan in je thuisbatterij.

Hoe werkt de thuisaccu van Sessy?

De Sessy thuisbatterij werkt op 1-fase én 3-fase omvormers van elk merk en is geschikt voor elke PV-omvormer. De batterij heeft een bruikbare capaciteit van 5 kWh en een vermogen van 2,2 kW laden en 1,7 kW ontladen. De afmetingen zijn 44 x 50 x 20 cm en het gewicht is 46 kg. De batterij is gemaakt van ijzerfosfaat en heeft een garantie van 5 jaar op de omvormer en 10 jaar op de batterij. De bedrijfstemperatuur is tussen de 0 en 40 °C en het geluidsniveau is nominaal 30 dB.

Hoeveel Sessy’s heb ik nodig?

Voor een verbruik van 3.000-4.000 kWh raden wij aan om één Sessy te gebruiken. Deze thuisbatterij biedt meer dan 6000 gegarandeerde cycli en is compatibel met zowel 1-fase als 3-fase omvormers van alle merken.

Waar komt de Sessy thuisbatterij vandaan?

De Sessy thuisbatterij, een product van Charged, een Nederlands bedrijf opgericht door Roeland Nagel en Twan Vooijs, staat voor een open ecosysteem. Hierdoor kan de thuisbatterij naadloos worden geïntegreerd met diverse omvormers en communiceren met andere apparatuur van verschillende leveranciers. Gevestigd in de Achterhoek, richt Charged zich op de ontwikkeling van een eigen platform. Dit platform zal alle huishoudelijke apparaten via het internet verbinden met een slimme lezer, waardoor deze automatisch worden geregeld op basis van opgewekte energie en elektriciteitsprijzen.

Wat maakt de Sessy thuisbatterij uniek?

De Sessy thuisbatterij is de enige thuisbatterij die zichzelf terugverdient en is de best verkopende slimme thuisbatterij van Nederland voor particulieren met zonnepanelen. De batterij is geschikt voor elke PV-omvormer en kan ook zonder zonnepanelen worden gebruikt. De batterij heeft geen maandelijkse kosten en heeft meer dan 6000 gegarandeerde cycli.

Wat betekent de salderingsregeling voor thuisaccu Sessy?

De markt voor thuisbatterijen in Nederland is nog relatief klein. Dit komt voornamelijk doordat consumenten momenteel hun overtollige zonne-energie kunnen terugleveren aan het net en deze kunnen verrekenen met hun eigen energieverbruik via de salderingsregeling. Er wordt verwacht dat deze regeling geleidelijk wordt afgebouwd. De Sessy thuisbatterij biedt een oplossing voor dit vraagstuk door overtollige zonne-energie op te slaan voor later gebruik.