Bekend om zijn Scandinavische oorsprong, staat IKEA wereldwijd bekend als een vooraanstaande retailer die niet alleen meubels en decoraties aanbiedt, maar ook duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en thuisbatterijen. Sinds 2017 is IKEA actief op de Belgische markt voor zonnepanelen en werkt het samen met SVEA Solar voor installaties. Het bedrijf staat bekend om zijn eenvoudige bestel- en installatie processen, en biedt een scala aan thuisbatterij modellen aan in samenwerking met Huawei.

Hoe werkt de IKEA thuisbatterij?

De IKEA thuisbatterij is ontworpen om energie op te slaan uit hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Het systeem is ontworpen om energie op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is, waardoor je kunt besparen op je energierekening. In België is de thuisbatterij al beschikbaar sinds 2021, maar in Nederland is deze nog niet op de markt gebracht.

Hoeveel kost een IKEA thuisbatterij?

De prijs van een IKEA thuisbatterij varieert afhankelijk van het vermogen en de capaciteit van de batterij. In 2024 biedt IKEA België verschillende modellen thuisbatterijen aan in samenwerking met Huawei. De prijzen van deze thuisbatterijen variëren afhankelijk van het vermogen en de capaciteit van de batterij. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor de Ikea thuisbatterijen in 2024:

  • Thuisaccu van 5 kWh: €4.000*
  • Thuisaccu van 10 kWh: €6.000*

*Installatie is altijd bij de prijs inbegrepen.

Free stock photo of alternative, alternative energy, battery

Voordelen van een IKEA thuisbatterij

De IKEA thuisbatterij biedt een aantal voordelen:

  • Energiebesparing: Met een thuisbatterij verlaag je je energierekening en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele fiscale of wettelijke veranderingen.
  • Zelfvoorzienend: Met een thuisbatterij ben je meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het energienet.
  • Terugverdientijd: IKEA geeft aan dat je deze investering in 8 à 10 jaar terugverdient.
  • Betrouwbaarheid: De IKEA thuisbatterijen bieden betrouwbare prestaties en kunnen een rendabele investering zijn voor huiseigenaren die willen overstappen naar hernieuwbare energie.

Hoeveel opslagcapaciteit is nodig?

Hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, hangt af van je stroomverbruik en van de hoeveelheid zonnepanelen die je hebt. Voor veel huishoudens is tussen de 5 en 10 kWh (ruim) voldoende.

IKEA en SVEA Solar

IKEA België biedt, in samenwerking met SVEA Solar België, een alles-in-één oplossing aan waarbij zonnepanelen en een thuisbatterij geïnstalleerd kunnen worden. Op die manier kun je zowel zonne-energie opwekken als de overbodige energie opslaan.

Hoe kan je een IKEA thuisbatterij kopen?

In Nederland is de thuisbatterij van Ikea nog niet beschikbaar, maar in België is de thuisbatterij wel al beschikbaar.