Huawei is een Chinees bedrijf dat bekend staat om zijn mobiele telefoons, maar het bedrijf is ook actief op het gebied van thuisaccu’s als opslagsysteem voor zonne-energie. De Huawei thuisbatterij is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en betrouwbare energieopslagoplossing. In dit artikel bespreken we de kenmerken, prijs en voordelen van de Huawei thuisbatterij.

Wat kost een thuisbatterij van Huawei?

De goedkoopste prijs van de Huawei LUNA2000 thuisbatterij ligt rond de € 3.235. De thuisbatterij is verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten, namelijk 5 kWh, 10 kWh en 15 kWh. De uiteindelijke prijs van de thuisbatterij is afhankelijk van de opslagcapaciteit.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende soorten thuisbatterijen in het assortiment van Huawei en hun prijs.

Type thuisbatterij

Richtprijs (incl. btw)

Huawei LUNA2000 5 kWh

€3.235 

Huawei LUNA2000 10 kWh

€7.500

Huawei LUNA2000 15 kWh

€10.500

Kenmerken Huawei thuisaccu

De Huawei thuisbatterij heeft een lange levensduur van meer dan 6.000 laadcycli. De batterij kan dus meer dan 6.000 keer volledig op- en ontladen worden. De thuisbatterij heeft een vermogen van respectievelijk 5 kW, 10 kW of 15 kW, afhankelijk van de opslagcapaciteit. De Huawei LUNA2000 thuisbatterij is ontworpen met modulaire batterijen, wat betekent dat de opslagcapaciteit eenvoudig kan worden uitgebreid. Verder is de thuisbatterij compatibel met verschillende Huawei omvormers.

Verschillende opslagcapaciteiten

De Huawei thuisbatterij is beschikbaar in verschillende opslagcapaciteiten: 5 kWh, 10 kWh en 15 kWh. De ontladingscapaciteit van de Huawei LUNA2000 10 kWh Thuisbatterij is 5 kW, wat betekent dat de batterij doorgaans tot 2500 watt aan elektrisch vermogen kan leveren, wat voldoende is voor kleinere apparaten. Tijdens piekmomenten kan de batterij echter tijdelijk maximaal 7000 watt vermogen leveren gedurende maximaal 10 seconden.

Huawei LUNA thuisbatterijen

De Huawei LUNA2000 thuisbatterij biedt een baanbrekende oplossing voor energieopslag. Het LUNA-opslagsysteem is voorzien van modulaire batterijen, waardoor de opslagcapaciteit gemakkelijk kan worden vergroot. Met de Huawei LUNA2000 10 kWh thuisbatterij, die optioneel kan fungeren als noodstroomvoorziening door de toevoeging van de Huawei Backup Box, ben je verzekerd van betrouwbare energieopslag. De LUNA2000 batterijmodule is compatibel met zowel één- als driefasige Huawei omvormers. In systemen met zonnepanelen kunnen twee batterijen parallel worden geschakeld voor een geoptimaliseerde energievoorziening.

Voordelen van een Huawei thuisaccu 

  • Lange levensduur van meer dan 6.000 laadcycli 
  • Modulaire en schaalbare oplossing 
  • Compatibiliteit met verschillende Huawei omvormers 
  • Mogelijkheid om de thuisbatterij te gebruiken als noodstroomvoorziening

Waarom een Huawei thuisbatterij?

De belangrijkste voordelen van een Huawei thuisaccu zijn de lange levensduur, de modulaire en schaalbare oplossing, de compatibiliteit met verschillende Huawei omvormers en de mogelijkheid om de thuisbatterij te gebruiken als noodstroomvoorziening. De Huawei LUNA2000 is daarbij een kwalitatieve batterij die je volledig kunt opladen en ontladen.